Tulosta tämä sivu

Fibromyalgiasta vapauteen - Hanna Huttusen Kiputus- kirja on helpotus monelle

12 tammi 2017
Kiputus. Se on sanana melkein kuin v**utus. Ja kokemuksena samankaltainen, jatkuva piina, joka syö ihmistä henkisesti.
 
Kiputus kuvaa kaikkea sitä kipua ja tuskaa, mitä fibromyalgiasta kärsivä tuntee, kun kukaan ei häntä ymmärrä. Kivut ovat todellisia, vaikka syytä ei löydy eikä kukaan pysty auttamaan: eivät perheenjäsenet, eivät lääkärit tai erikoislääkärit. Kipulääkkeet lievittävät hetkeksi, muut lääkkeet lähinnä pahentavat tilannetta. Kukaan ei ymmärrä, mikään ei auta.
Mutta on toinenkin tie…
 
Hanna Huttunen on selättänyt fibromyalgian. Hän tuo esiin kirjassaan Kiputus. Fibromyalgiasta vapauteen uusia näkökulmia fibromyalgian hoitoon. Huttunen uskaltaa paljastaa omia ajatuksiaan ja päätelmiään pelkäämättä kyseenalaistaa fibromyalgian totuttuja hoitomuotoja. Hän on haastatellut työssään kohtaamiaan fibromyalgiapotilaita ja pistää myös itsensä rohkeasti peliin tuomalla kirjan sivuille omia päiväkirjamerkintöjään – ne avaavat niin kivun, tuskan kuin paranemisen inhimillisiä tuntoja aina parisuhdetta myöten.
 
Hanna Huttunen on diplomiravintoterapeutti ja Suomen Ravintoterapiayhdistyksen entinen puheenjohtaja. Hän on Luonnonlääketieteellisen keskusliiton hallituksen varajäsen ja laajan yhteistyöverkostonsa ansiosta mukana vaikuttamassa monessa muussakin järjestössä.
Fibromyalgian takia Huttunen joutui kärsimään nuoruusvuosinaan kovan koulun. Nyt parannuttuaan hän ohjaa muita konsultaatioiden, luentojen ja kurssien avulla pois kivuista ja tuskista uuteen elämään.
 
Tämän yleiskielisen kirjan tarkoitus on auttaa mahdollisimman monta ihmistä kohti parempaa elämää ilman kipua ja tuskaa.

Lähde: ATAR Kustannus
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)