Poimittua

Kantar TNS selvitti Reserviläisliiton toimeksiannosta suomalaisten käsityksiä maanpuolustuksesta (n=1003). Lähes puolet (47 %) pitää nyt sotilaallista liittoutumattomuutta parhaana tapana järjestää Suomen puolustus. Vuosi sitten liittoutumattomuuden kannalla oli 39 prosenttia vastaajista.

Toiseksi suosituin vaihtoehto on EU:n sotilaallinen yhteistyö, jonka kehittämistä ja laajentamista kannattaa nyt 26 prosenttia suomalaisista. EU-puolustuksen kannatus on vuodentakaisesta kasvanut kolme prosenttiyksikköä. Vastaaja saattoi valita vain yhden vastausvaihtoehdon.

Sotilaallisen liittoutumisen kannatus on laskenut jonkin verran. Yksitoista prosenttia suomalaisista haluaisi nyt solmia puolustusliiton Ruotsin kanssa. Vain kahdeksan prosenttia on sitä mieltä, että Suomen kannattaisi järjestää puolustuksensa ensisijaisesti Nato-jäsenyyden varaan. NATO-jäsenyyden kannatus on vuodentakaisesta laskenut kolme prosenttiyksikköä ja Ruotsin kanssa tehtävän puolustusliiton puolestaan yhden prosenttiyksikön.

Tutkimuksessa vastaaja saattoi valita viiden eri vastausvaihtoehdon väliltä mielestään parhaan tavan järjestää Suomen puolustus. Kysyttäessä vain NATO-jäsenyydestä ilmeni, että yli puolet (56 %) suomalaisista on edelleen NATO-option säilyttämisen kannalla. Jäsenyyden hakemista vastustaa lähes kolmannes (31 %) suomalaisista. NATO-jäsenyyden hakemista nyt tai lähivuosina kannatti kyselyssä yhdeksän prosenttia vastaajista.

Liittoutumiskysymys jakaa erilaisia väestöryhmiä. Maaseudulla asuvista liittoutumattomuutta kannattaa suhteellisesti suurempi osuus suomalaisista kuin kaupungeissa. Myös keskimääräistä useampi vasemmistoliittolainen, perussuomalainen, sosialidemokraatti ja keskustalainen kannattaa Suomen puolustuksen rakentamista jatkossakin liittoutumattomuuden varaan.

Kokoomuslaiset kannattavat keskimääräistä enemmän NATO-jäsenyyttä kun taas vihreiden kannattajat ovat muita suomalaisia laajemmin EU:n yhteisen puolustuksen kannalla. EU:n varaan perustuva puolustusratkaisu olisi mieluinen myös monelle ylemmälle toimihenkilölle, kaupungissa asuvalle suomalaiselle sekä korkean koulutuksen saaneelle henkilölle.

NATO-jäsenyyden kannatus on selvästi korkeinta Kokoomuksen äänestäjien keskuudessa. Heistäkin kuitenkin vain runsas viidennes (22 %) pitää sitä parhaana tapana järjestää Suomen puolustus. Vain viidennes kokoomuslaisista hakisi NATO-jäsenyyttä nopeasti (5 %) tai lähivuosina (15 prosenttia). Tutkimuksen mukaan kokoomuslaisistakin suuri enemmistö (69 %) kannattaa virallista NATO-optiotamme.

Tutkimuksesta

Aineisto kerättiin tietokoneavusteisin puhelinhaastatteluin. Haastattelujen kokonaismäärä on 1.003. Tutkimusotos muodostettiin monivaiheisella ositetulla otannalla ja aineisto kerättiin 29.1 – 12.2.2018 välisenä aikana. Haastateltu joukko edustaa maamme 18 vuotta täyttänyttä väestöä (18 – 79 -vuotiaat) pl. Ahvenanmaan maakunnassa asuvat. Tutkimustulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Kantar TNS Oy on toteuttanut tutkimuksen Reserviläisliitto ry:n toimeksiannosta.

Fuengirolassa keväällä 2018 tapahtuu.

DiscGolfPark Mijas ja RadioFiilis järjestää SUPER frisbeegolf Open - Avoin luokka 19.4.2018 kilpailun.

Nyt pääsee keväällä aloittamaan Frisbeegolfin lämpimässä ilmastossa Välimeren läheisyydessä upeissa vuoristomaisemissa. Kilpailun päävetäjä DiscGolfPark Mijas radan yrittäjänä toimiva Ville Kostin odottaa kilpailuun osallistujia Suomesta ja myös Aurinkorannikolta. Kilpailun osallistujamäärä on korkeintaa 100 henkilöä, varaa oma kilpailupaikkasi ajoissa sillä jo nyt ennen virallista julkistamista on puskaradion kautta ilmoittaunut kilpailijoita mukaan.

Kilpailun osallistumismaksu 25euroa.
Kilpailuun voi osallistua kaikki alan harrastajat jotka tuntevat pelin säännöt.
Kilpailun voittajalle 500euron rahapalkinto.

>>Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

DiscGolfPark Mijas sijaitsee Fuengirolan vieressä osoitteessa
Urbanización Torreblanca Del Sol 46E (7,01 km)
29650 Mijas, Andalucia, Spain

Kysymykset sähköpostilla Ville Kostinille discgolfparkmijas(ät)gmail.com tai puhelimitse +358 45 3191450 

Paikalle pääsee esimerkiksi Fuengirolasta parhaiten Taksilla joka maksaa noin 8-12euroa 4 henkilön autolla.

Katso DiscGolfPark Mijas Facebook sivut, siellä videoita ja kuvia radasta. >>Facebook linkki

Kilpailun tulos ja seuranta https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=585536

Kartta

Perjantaina 2.2.2018 järjestetään ammattiliittojen mielenilmaus hallituksen toimeenpanemaa aktiivimallia vastaan. Suurin osa bussinkuljettajista kuuluu osallistuvaan liittoon, eivätkä he ole perjantaina töissä.

Tilanne vaikuttaa bussiliikenteeseen Vaasassa niin, että perjantaina 2.2. voidaan ajaa vain klo 7:00-10:00 ja 13:00-16:00 välillä ja ainoastaan osa vuoroista. Linja 14 joudutaan perumaan kokonaan. Linja 5 ajetaan normaalisti klo 16.20 asti, jolloin pääsee vielä kaupungista Sundomiin, mutta ei enää takaisin keskustaan.

Poikkeavat aikataulut ilmoitetaan sivulla www.vaasanpaikallisliikenne.fi

Liikennepäällikkö Mika Joki kertoo, että ensisijaisena tavoitteena on saada koululaiset kouluun. Kaikkien muiden kannattaa miettiä vaihtoehtoista kulkutapaa. – Bussit tulevat olemaan tosi täynnä. Voi olla, ettei kaikkia saada mahtumaan kyytiin, Joki ennakoi.

Tampereen Messujen uutuustapahtuma Vire – Tampereen terveysmessut tuo terveellisen tuulahduksen Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 20.–21.1.2018.  Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tapahtumakokonaisuudessa on mukana noin 150 näytteilleasettajaa sekä lähes sata seminaaria, workshopia ja ohjattua tuntia. Viikonlopun aikana voi testata uusia liikuntamuotoja, harjoittaa mindfulnessia, oppia valmistamaan maukasta vegaaniruokaa ja tutustua luomukosmetiikkaan ja -ruokaan. Sunnuntaina julkistetaan Pirkanmaan maistuvin smoothie. Ensimmäistä kertaa järjestettäville messuille odotetaan lauantain ja sunnuntain aikana tuhansia kävijöitä.

E-hallissa järjestetään varsinaisen Vire-terveysmessusisällön lisäksi joogalle ja mindfulnessille pyhitetty Yoga Play – Tampereen Joogafestivaali, lähiruokaan ja luomutuotteisiin pureutuva Aitoa ja Luomua, gluteenittomien ruokien valmistajiin ja keliakia-ruokavaliotietouteen tutustuttava Gluteenitonta! sekä vegaanista elämäntapaa ja ruokaa esittelevä Tampereen Vegaanimessut.

Luennoilta eväitä elämään, luomu ja lähiruokatori lumoaa, maistuvin smoothie saa suitsutusta

Asiantuntijaluennoilla hengitetään hyvinvointia ja harmoniaa. Lauantaina 20.1. psykologi Tony Dunderfeltkertoo, miten yksilö voi kasvattaa ymmärrystään omasta henkisestä minästään, FLT Ravintovalmentaja Annika Havaste avaa, kuinka suolistoa hoitamalla voi saada superaivot ja toimittaja-bloggaaja Noora Shingler antaa konkreettisia neuvoja fiksujen kosmetiikkatuotteiden valitsemiseksi. Sunnuntaina 21.1. verkkovalmennusyrittäjä Petri Hiissan luennolla kuullaan, miten täydellisyyden tavoittelu jarruttaa elämää, mistä se johtuu ja miten perfektionismista voi alkaa vapautumaan.

Aitoa & Luomua -alueella sijaitsevalla lähiruokatorilla näytteilleasettajina on pientiloja, jotka tuottavat luomu- ja lähiruokaa. Luomusta ja luomutrendeistä keskustellaan sunnuntaina Merja Kosken johdolla: keskustelussa on mukana kiinnostavia luomutuottajia, kuten HamppuFarmi. Sunnuntaina julkistetaan Pirkanmaan paras smoothie, jolla luonnollisesti pääsee myös herkuttelemaan messuilla.

Messuilla on mahdollista kokeilla muun muassa astanga-, kundaliini- ja yin-joogaa, taijitä, Les Mills BODYATTACK-, BODYCOMBAT- ja BARRE-tunteja; äänimaljarentoutusta, pilatesta ja mindfulness-harjoituksia. Tunneilla nautiskellaan ja energisoidutaan suosittujen huippuohjaajien johdolla.

Lue lisää: www.viretampere.fi (Ohjelma)
Lue lisää: www.viretampere (Kävijälle, Ohjatut tunnit)

Vegaaninen elämäntapa kiinnostaa – maistatuksia, luentoja, kokkausta ja keskustelupaneeli

Vegelä-kasvisruokakeittiössä kokataan muun muassa seitania ja soijabolognesea ja lauantain keskustelupaneelissa keskiössä on vegaaniurheilijan ruokavalio. Filosofi Elisa Aaltola ja tutkija Sami Ketoluennoivat eläinsuhteen empatiasta sunnuntaina. Näytteilleasettajina ovat muun muassa jäätelörullistaan tuttu SPIRO, Tampereen Vegekauppa, Vegaanihaaste, Vegaaniliitto, Vegan Fitness ja suositun seitan-tuotteen kehittänyt tamperelainen Vegem.

Ensihoidon työturvallisuus on huomioitava rikoslaissa.

Ensihoitajat ja ensihoitotehtäviä tekevät palomiehet kokevat työssään yhä useammin väkivallan uhkaa. Ensihoidossa arvioidaan sattuvan vuosittain useita satoja uhka- ja väkivaltatilanteita. Kokonaiskuvaa ei tiedetä, sillä satojen läheltä piti -tapausten epäillään jäävän raportoimatta. Väkivalta ilmenee uhkailuna, nimittelynä ja pahimmillaan fyysisenä päälle käymisenä.

Ensihoidon henkilöstön kannalta on ongelmallista, että rikoslaissa ei väkivallantekijälle langetettavan tuomion rangaistusasteikossa huomioida ensihoitotyötä. Oikeudet tuomitsevat ensihoitajiin kohdistuvan väkivallan pahoinpitelyksi, josta pääasiassa rangaistaan sakoilla.

Rikoslaissa kuitenkin säädetään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Esimerkiksi pelastuslaitosten palomiehet ovat viranhaltijoita, jotka rinnastetaan virkamieheen. Virkamieheen kohdistuvasta väkivallasta tai sen uhkasta rangaistaan lähtökohtaisesti vankeudella, mikäli virkamies käyttää tehtäväänsä hoitaessaan julkista valtaa.

Suomen oikeusjärjestelmässä on linjattu, ettei ensihoitotehtävissä ja ensivastetehtävissä käytetä julkista valtaa. Tulkinta on sama, vaikka ensihoitajana toimisi pelastuslaitoksen viranhaltija. Näin ollen ensihoitajan pahoinpitelijää ei voida tuomita virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Virkasuhteiset ja työsuhteiset ensihoitajat ovat asiassa siis samalla viivalla. 

Ensihoito- ja pelastustehtävät ovat luonteeltaan samanlaisia: kummassakin autetaan välittömän avun tarpeessa olevia hädänalaisia ihmisiä, pelastetaan henkiä. Yleisen oikeustajun kannalta rikoslain rangaistusasteikossa oleva ero ei ole hyväksyttävissä.

Rikoslakiin tulee saada muutos, jossa pelastustyötä tekeviä kohtaan väkivaltaisesti käyttäytynyttä henkilöä rangaistaan samalla asteikolla kuin virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen syyllistynyttä nyt rangaistaan. Lakimuutos toisi ensihoitajiin kohdistuvat väkivaltatapaukset oikeuskäsittelyissä samalle tasolle kuin poliisit jo nyt ovat.

Uhkatilanteissa tärkeintä on aina välttää tilanteen eteneminen fyysiseksi pahoinpitelyksi. Kuitenkin myös rikoslain rangaistusasteikolla on merkitystä ensihoidon ammatin yleisen arvostuksen ja kunnioituksen kannalta. Riittävät rangaistukset antaisivat yhteiskunnassa viestin siitä, ettei väkivaltaa ensihoitajia kohtaan hyväksytä missään muodossa.

Palomiesliitto vie rikoslain muutosta eteenpäin yhteistyössä Suomen Ensihoitoalan liiton kanssa.

Norsunluukaupasta Kiinassa tulee laitonta tästä päivästä lähtien. Lakimuutos on käänteentekevä maailman norsupopulaatioille, sillä Kiinan norsunluumarkkinat ovat maailman suurimmat. Arviolta 55 norsua salametsästetään joka päivä norsunluun takia.

”Kiina on näyttänyt nyt tässä asiassa vahvaa johtajuutta, ja toivon, että muut Aasian maat, kuten Laos, Thaimaa, Myanmar ja Vietnam seuraavat esimerkkiä.  Seuraavat kuukaudet ovat Kiinan lakimuutoksen osalta kriittisiä, sillä silloin näemme, miten tehokkaasti lakia valvotaan ja miten siitä viestitään kuluttajille”, sanoo WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen.

Afrikannorsujen määrä on vähentynyt dramaattisesti viime vuosikymmeninä. Syksyllä 2016 julkaistun IUCN:n tutkimuksen mukaan afrikannorsuja elää Afrikan mantereella 415 000 yksilöä. Vuodesta 1981 norsujen määrä on vähentynyt 1,2 miljoonalla. Norsujen kannan koko on pienentynyt rajusti muun muassa salametsästyksen takia. Vaarana on, että norsut häviävät Afrikasta meidän elinaikanamme, jos salametsästystä ei saada kuriin.

Myös laiton norsunluukauppa kukoistaa sekä verkossa että laittomissa myymälöissä ympäri Kiinaa. Laillisen kaupan loppumisen ohella laittoman kaupan lopettamiseen on käytettävä paljon resursseja.

WWF:n ja TRAFFICin uudesta tutkimuksesta käy ilmi, että norsunluun kauppakiellolla on takanaan vahva kiinalaisten tuki. Tutkimuksessa selvisi kuitenkin myös, että monet eivät vielä tienneet tulevasta lakimuutoksesta. Asenteiden muutoksesta kertoo se, että tutkimukseen haastatelluista kiinalaisista 42 prosenttia kertoi aikovansa ostaa norsunluuta, mutta kuultuaan tulevasta kiellosta määrä putosi 18 prosenttiin. Tutkimus alleviivaakin tiedon levittämisen tärkeyttä Kiinassa.

Suomen suosituin luontomatkailumedia, Retkipaikka.fi, alkoi yhden miehen unelmasta. Kuudessa vuodessa Retkipaikka on kasvanut blogista laajaksi retkeilyn ja luontomatkailun yhteisöksi. Vuoden 2017 aikana Retkipaikka tavoitti yli miljoona suomalaista. Retkipaikan artikkeleita luettiin 7,5 miljoonaa kertaa. 

” Retkipaikan tavoitteena on innostaa ihmisiä kokeman luontoa, madaltaa kynnystä lähteä liikkeelle ja luoda ekologisesti kestäviä malleja, joilla luonto synnyttää hyvinvointia ja vaurautta, kertoo yhteisön perustaja Antti Huttunen. Lähiluonnon lisäksi Antin katse on kääntynyt myös kohti lähiruokaa. Runsas vuosi sitten perustettu sisarsivusto Ruokaretki.fi ammentaa Retkipaikan kanssa samoista arvoista.

Haluamme edistää lähiruoan asiaa Suomessa tuomalla esiin eri puolilta Suomea pientuottajat ja persoonalliset paikat, joilla lähiruoka on lähellä sydäntä,” kertoo Huttunen.

Ensimmäisen kokonaisen vuoden aikana Ruokaretki on tavoittanut yli 40 000 ihmistä ja artikkeleita on luettu yli 100 000 kertaa.

Suosituin juttumme espoolaisesta Maxin Kalasta tavoitti Ruokaretken someyhteisön kautta yli 80 000 ihmistä. Ihmiset etsivät innostavia vinkkejä omalta lähialueeltaan, mutta myös lomamatkan varrelta. Ruokaretki palveleekin sekä paikallisia lähiruoasta kiinnostuneita lukijoita että matkailijoita.”

Ruokaretki kokoaa lähiruokakohteet kattavasti yhteen ja tekee tutuksi myös vähemmän tunnettuja paikkoja. Ensimmäisen vuoden aikana sivustolla on esitelty yli 100 lähiruokakohdetta tarinan ja runsaiden kuvien kera. Kaikki kohteet paikantuvat aina myös kartalle, ja maksuton mobiilisovellus on ladattavissa Google Playssa. 

"Meillä on blogaajia kaikkialla Suomessa aina Pohjois-Lappia myöten, ja verkosto laajenee jatkuvasti. Myös lukijat osallistuvat sivuston tekemiseen antamalla meille vinkkejä maukkaista paikoista. Seuraavan vuoden aikana juttumäärä tuplataan, tämä on vasta alkua”, lupaa Huttunen.

Joulukuusen hakuun oikeuttavan mobiililuvan voi Pohjois-Suomessa ostaa kännykällä. Palvelu on käytössä Lapin ja Pohjanmaa-Kainuun alueilla.

Lupa oikeuttaa hakemaan enintään kolme metriä pitkän joulukuusen valtion talouskäytön piirissä olevista monikäyttömetsistä. Joulupuu noudetaan tien varresta, korkeintaan parikymmentä metriä tieltä.
Luvan ostaja voi varmistaa, että alue on Metsähallituksen metsätalouskäytössä www.retkikartta.fi -palvelusta (karttataso ”metsätalouden monikäyttömetsät”).

Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kunnissa lupa koskee mäntyjä. Joulupuuta ei saa hakea suojelu- tai retkeilyalueilta. 
Rovaniemellä joulukuusilupia myydään myös Metsähallituksen palvelupisteellä Tiedekeskus Pilkkeessä.Perinteinen lupa maksaa viisi euroa.

Mobiililuvan hinta on 5,09 euroa + matkapuhelinmaksu. Tarkemmat ohjeet joulukuusen hakuluvasta: www.metsa.fi/joulukuusilupa.

Tulli ja Oulun poliisi tiedottavat 27.11.2017

Tulli ja Oulun poliisi ovat paljastaneet pitkään jatkuneen ja laajan dopingaineiden, nuuskan ja huumausaineeksi luokiteltujen lääkevalmisteiden maahantuonnin ja levityksen. Dopingaineita, nuuskaa ja huumausaineiksi luokiteltujalääkevalmisteita on myyty TOR-verkossa Silkkitie-kauppapaikalla ja toimitettu ostajille postilähetyksinä pääasiassa Oulusta ja Torniosta eri puolille Suomea.

Tapauksen esitutkinnan yhteydessä Tulli ja Oulun poliisi takavarikoivat huomattavia määriä erilaisia dopingaineita ja huumausaineeksi luokiteltuja lääkevalmisteita kahden epäillyn henkilön asunnoista ja postiliikenteestä. Toiselta epäillyltä takavarikoitiin lisäksi käteistä rahaa 14 000 euroa ja bitcoin-virtuaalivaluuttaa yli 40 000 euron arvosta.

Dopingaineita noin 3 000 kuukaudenväärinkäyttöä vastaavaksi ajaksi

Tulli ja Oulun poliisi selvittivät tapauksen esitutkinnassa TOR-verkossa käytyä laitonta doping-, nuuska ja huumelääkekauppaa noin vuoden ajalta. Esitutkinnassa selvisi, että epäillyt henkilöt olivat myyneet TOR-verkon kautta yli 16 000 millilitraa nestemäisiä dopingaineita ampulleissa, yli 50 000 dopingainetablettia ja yli 7 700 huumausaineeksi luokiteltuja lääkeainetablettia. Esitutkinnan aikana selvisi myös, että epäillyt henkilöt olivat doping- ja huumelääkeaineiden lisäksi myyneet laittomasti Ruotsista salakuljetettua nuuskaa yli 70 kiloa.

Esitutkinnan perusteella selvitettiin epäiltyinä olevien henkilöiden saaneen toteutuneista doping-, nuuska- ja huumelääkemyynneistä rikoshyötyä yhteensä yli 200 000 euron arvosta. Takavarikoidut ja esitutkinnassa selvitetyt dopingaineet olisivat riittäneet noin 3 000 kuukauden väärinkäyttöä vastaavaksi ajaksi.

Tapausta on tutkittu Tullissa ja Oulun poliisissa törkeänä dopingrikoksena, törkeänä huumausainerikoksena, törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Tapauksen esitutkinnan aikana on ollut vangittuna kaksi henkilöä. Tapaus siirtyy syyteharkintaan Lapin syyttäjänvirastoon lähiaikoina.

Anneli Ranta tulee mukaan Pelolla johtaminen on perseestä -näytelmään. Anneli Ranta on tullut tunnetuksi suurelle yleisölle roolistaan Salatut elämät -sarjan Helena Kuulana ja esiintyy myös tällä hetkellä esityksessä olevassa Huipputiimi -musiikkikomediassa. Anneli on huikea näyttelijä, joka naurattaa ja itkettää teatterilavalla.

"Olen ollut riemastunut roolistani Pelolla johtaminen on perseestä -näytelmässä, joka on hauska ja naurattaa katsojia, vaikka aihe onkin vakava", kertoo Anneli Ranta.

"Ranta on loistava lisä hullunhauskaan näytelmään, jonka toivomme herättävän sekä keskustelua teemasta, että muutosta arjessa ja asenteissa", kertoo näytelmän käsikirjoittaja Maarika Maury. "Anneli oli itse asiassa ehdolla esitykseen jo alkumetreillä, mutta aikatauluhaasteiden takia asia ei toteutunut ensimetreillä". Tänään Ranta nähdään kolmesataapäisen yleisön edessä Peurungalla. 

"Pelolla johtaminen ei myöskään ole aina näkyvää, vaan se voi näyttäytyä myös hiljaisemmissa ja pintapuolisesti kilteiltä näyttävissä työyhteisöissä. Mukavakin pomo voi aiheuttaa pelkoa esimerkiksi puuttumattomuudella. Näytelmän avulla kannustetaan ”nostamaan kissa pöydälle” ja kitkemään työyhteisön haasteellisia johtamistapoja, sekä pyritään parantamaan keskinäistä vuorovaikutusta", muistuttaa yksi tuottajista Work Goes Happyn Jyri Kansikas.

Pelolla johtaminen synnyttää suuria kustannuksia niin yrityksissä kuin yhteiskunnassakin.  "Kukapa sitä voisi antaa kaikkensa pelon ilmapiirissä", sanoo Jaana Tuomila, joka on yksi näytelmän pohjautuneen Pelolla johtaminen on perseestä -kirjan kirjoittajista.

Näytelmä on otettu hyvin vastaan ja näytökset ovat olleet loppuun myytyjä. Produktio on vieraillut myös kiertävänä teatterina monilla eri paikkakunnilla yrityksissä ja yhteisöissä. 

Anneli Ranta on myös näyttelijän työn lisäksi kouluttaja ja tulee toimimaan jatkossa myös Kissconsulting Oy:n valmentajana. "Näytelmällisyyden ja valmentamisen yhdistelmä toimii loistavasti," kertoo yrityksen toimitusjohtaja Maarika Maury. Suomalaisen viestintäkulttuurin haasteet on helppo havainnollistaa näytelmällisin keinoin, Maury jatkaa.

Teatterinäytelmän taustalla on kirja Pelolla johtaminen on perseestä, johon on koottu aitoja tarinoita suomalaisesta työelämästä. Kirjan on kirjoittanut Kissconsulting Oy:n johtoryhmäläiset ja muutosvalmentajat Maarika Maury, Jaana Tuomila ja Tuomo Meretniemi. Näytelmäproduktion toteuttajina toimivat yhteistyössä Work goes happy Oy ja Kissconsulting Oy. Rooleissa Rannan lisäksi mm. Mikko Kivinen ja Reidar Wasenius. Näytelmän ohjaa Hannu Kahakorpi. Näytelmän tukijoina ja asian puolestapuhujina mm SOL, Jyränkölän setlementti, Finnish Steel Painting, Tilastokeskus, Lempäälään kunta, Savitaipaleen kunta ja Laitilan kunta.

Joko luit nämä

FinlandiaTV esittää ohjelmaa Suomesta ja Espanjan Aurinkorannikolta nettiTV-lähetyksenä.

TOIMITUS

+358 45 7876 9976